Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oostvaardersplassen afgezet met hekken in verband met demonstraties

Wat bedoeld was als een stukje ongerepte natuur in Nederland is nu een probleemgebied waar ook deze week weer actievoerders worden verwacht.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In de Oostvaardersplassen zijn betonblokken geplaatst om te voorkomen dat actievoerders hekken verwijderen en dieren uit het gebied halen. De betonblokken zijn een week geleden al geplaatst, nadat actievoerders opriepen dieren uit het gebied te redden.

Hekken

Of het allemaal gaat helpen valt natuurlijk nog maar te bezien. Een beetje actievoerder laat zich niet tegenhouden door een stel hekken van het niveau Sinterklaasoptocht of plaatselijke braderie.

@backlink(170807)

Bijvoeren

Staatsbosbeheer krijgt berichten door dat mensen van plan zijn om het gebied zelf in te gaan om daar dieren te gaan bijvoeren. Dat is tegen de reglementen in.

Onderschrift

Forceren

Maar actievoerder Maacha Vrolijk, initiatiefnemer van het bijvoederen, zegt in de Volkskrant niet binnenkort al met trailers het gebied in te willen gaan: "Alle trailers en mensen hebben we al tot onze beschikking. Toch we willen eerst aankijken wat er gaat gebeuren met de demonstraties van de komende dagen. We gaan niet dingen forceren. Veel mensen zijn al wakker geschud."