Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Column Bobbi Eden: red pitspoezen en rondemissen!

Lees hier de nieuwste column van Bobbi Eden!

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Red pitspoezen en rondemissen!

Het begint er sterk op te lijken dat na de hele MeToo-beweging, die wat mij betreft  veel te ver gaat, niks meer veilig of heilig is bij dames die evenementen opleuken. Als er ook maar ergens een iets te frivool geklede dame verschijnt, zijn de seksisme-schreeuwers niet ver weg. Zo verdwenen de walk-on-girls bij het darten, de rondemissen bij het wielrennen en ook de F1-pitspoezen verdwijnen sneller dan Max Verstappens achterlichten.

Waarom in godsnaam? Werden ze ertoe gedwongen? Werden ze uitgebuit? Welnee! We moeten allemaal boeten voor een handjevol debielen. Het past niet meer in de tijdsgeest, is hun gezamenlijke slagzin. Mijn god wat een gelul. Vrouwen die dit werk maar al te graag willen doen, mogen dit niet meer van vrouwen die het maar niks vinden. Zo ziet feminisme er nu blijkbaar uit.

Maar het gaat nog veel verder. In Cambodja hebben de Heineken-promogirls ook het veld moeten ruimen. De dames zouden een te groot gezondheidsrisico vormen door bier in cafés te promoten, vervolgens in bed te belanden met dronken mannen en daardoor hiv en andere ziektes te verspreiden. Ja, zo kun je het ook brengen... Dus ook déze dames zijn hun baan kwijt onder druk van een paar fanatieke zedenmeesters.

Fifty Shades

De grote vraag is hoelang het nog duurt voordat we hier in Nederland te maken krijgen met kleine groeperingen die zich gaan bemoeien met erotiekbeurzen. En mag Fifty Shades straks nog wel in de bioscoop? Want stel je voor dat iemand daar aanstoot aan neemt zeg. Nee, moeten we niet willen natuurlijk.

Opvallend is dat in Amerika de cheerleaders bij de NFL en NBA totaal niet ter discussie staan, ondanks dat er al jaren kleine groeperingen zijn die het voor elkaar proberen te krijgen. Laten we dat in hemelsnaam zo houden. Want wat is er nou vervelend aan het kijken naar prachtige dames? Bovendien, als het je niet zint, ga je toch lekker wat anders doen? Uiteraard zijn er excessen - die je uit moet bannen. Maar moet dan echt alles aan de kant omdat er een paar losgeslagen actiegroepjes ons hun wil opleggen en bepalen hoe vrouwen zich horen te gedragen? Dacht het niet. Als dit emancipatie is, dan moeten we daar nog maar eens een goed gesprek over voeren.