Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geduld is een schone zaak

Elke maandag na een grand prix blikken we terug. Met vandaag vooral het woord geduld.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Hij lijkt het niet te leren. In Australië te gretig en een spin. In Bahrain een aanrijding met Hamilton en dit weekend in China een clash met Sebastian Vettel. Het seizoen is niet begonnen zoals Max Verstappen had gehoopt. En de enige die hij de schuld kan geven? Zichzelf!

Val

De actie op Hamilton gisteren was al eentje waarvan je denkt 'wat denk je te bereiken, Max?' Dat hij daar dan nog netjes de baan af kan en dan vervolgens alleen Daniel Ricciardo voorbij hoeft te laten gaan is dan nog tot daar aan toe, maar dan die actie waar iedereen het vandaag bij de koffieautomaat over heeft gehad. Oké, Vettel stuurt aan de late kant in, maar je moet je niet in die val laten lopen. 

@backlink(170813)

Opa en Oma

Het is de jonge druistigheid waar je nu tijdens je vierde jaar in de Formule 1 eigenlijk wel vanaf moet zijn. Vroeger toen wij klein waren en naar opa en oma gingen en vervolgens  ergens op moesten wachten zei oma altijd: 'Geduld is een schone zaak.' Dat werd er dan nog eens extra ingehamerd door je moeder en als het tegenzit had je ook nog een zusje die het even goed benadrukte. 

Alles of niets 

Max schijnt er alleen nog nooit van gehoord te hebben. Keer op keer gaat hij de fout in en dus begin je jezelf af te vragen hoort hij thuis in het rijtje Schumacher, Senna of in het rijtje met onder andere Gilles Villeneuve. Coureurs die bekend staan om hun alles-of-niets stijl, maar nooit een wereldtitel pakken.

Het komende jaar gaat uitwijzen in welk rijtje we hem echt moeten scharen. Misschien is het daarom wel goed dat hij nu ziet dat als hij iets geduldiger was geweest de race had gewonnen. Over twee weken een nieuwe kans misschien dat moeder Sophie en zus Victoria tussendoor dat ene zinnetje heel vaak kunnen herhalen..