Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Heerenveen verslaat ADO en passeert Zwolle

HEERENVEEN (ANP) - De kansen dat sc Heerenveen binnenkort deelneemt aan de play-offs om Europees voetbal zijn toegenomen. De Friese formatie versloeg op eigen veld ADO Den Haag (2-0) en zag PEC Zwolle verliezen bij FC Twente. Beide clubs zijn belangrijke concurrenten voor Heerenveen, dat nu drie punten voorstaat op ADO en twee op Zwolle.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De doelpunten in Friesland vielen na rust en werden beide gemaakt door de Nieuw-Zeelander Marco Rojas.

In de eerste helft gebeurde niet veel. De thuisclub drong wel aan, maar speelde nauwelijks kansen uit. ADO probeerde via de uitval voor dreiging te zorgen, maar slaagde daar evenmin in.

Na ook een weinig hoopvol begin van het tweede deel brak Heerenveen het duel in de 54e minuut open. Rojas scoorde met het hoofd, na een afgemeten voorzet van Pelle van Amersfoort. Die was op zijn beurt aangespeeld door linksachter Kik Pierie.

Arber Zeneli, aanvankelijk door coach Jurgen Streppel buiten het elftal gelaten, leidde het tweede doelpunt in. Dat deed hij met een fraaie demarrage over de linkervleugel. De voorzet van de Kosovaarse speler werd nog wel even aangetikt door de Haagse doelman Indy Groothuizen, maar dat verhinderde Rojas er niet van opnieuw te scoren.