Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

André Rieu keert terug in Ziggo Dome

AMSTERDAM - Voor het derde jaar op rij begint André Rieu het nieuwe jaar in de Ziggo Dome in Amsterdam. Zijn nieuwjaarsconcert vindt volgend jaar plaats op 5 januari, zo maakte de violist en orkestleider woensdag bekend.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het optreden in de Ziggo Dome vormt de start van Rieu's nieuwe wereldtournee. "Na een jaar over de hele wereld te hebben getoerd is het altijd fijn om het nieuwe jaar weer dicht bij huis te starten", zegt de Maastrichtenaar. "Onze vrienden, familie en veel van onze geweldige fans zijn dan altijd aanwezig. Ik kijk er erg naar uit!"

Na het concert in Amsterdam volgt op 6 januari een nieuwjaarsconcert in het Sportpaleis in Antwerpen. Tickets voor beide shows gaan vrijdag in de verkoop.

Rieu trad de afgelopen weken op in Mexico en Israël en toert de komende tijd in Noord- en Oost-Europa. In juli staat hij met zijn Johann Strauss Orkest een recordaantal keer op het Vrijthof in Maastricht. Hij geeft dan maar liefst dertien shows. Deze worden uitgezonden in meer dan 2000 bioscopen over de hele wereld. Voor zijn huidige wereldtournee verkocht Rieu al meer dan een half miljoen tickets.