Anderlecht komt iets dichterbij

BRUSSEL (ANP) - Anderlecht heeft in de Belgische kampioenspoule de achterstand op koploper Club Brugge iets verkleind. De titelverdediger won thuis met 3-1 van Charleroi. Daarmee profiteerde de nummer twee van de remise van Club Brugge zaterdag bij Racing Genk (1-1). Het verschil tussen beide titelkandidaten bedraagt niettemin nog altijd vijf punten.

Anderlecht, dat de voorgaande twee competitiewedstrijden verloor, kwam door een doelpunt van Pieter Gerkens vlak voor de rust op voorsprong. Ryota Morioka verdubbelde in de 57e minuut de marge, maar door een treffer van Kaveh Rezaei werd het toch nog heel even spannend voor het thuispubliek. Anderlecht, met reservedoelman Boy de Jong op de bank, kwam echter snel op 3-1 dankzij een doelpunt van Leander Dendoncker.