Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jahanbakhsh terug in de basis bij Iran

SARANSK (ANP) - Alireza Jahanbakhsh heeft in de laatste groepswedstrijd van Iran op het WK weer een basisplaats. De aanvaller van AZ fungeerde in de vorige wedstrijd tegen Spanje (0-1) als invaller, nadat hij in de gewonnen openingswedstrijd tegen Marokko (1-0) vlak voor tijd geblesseerd naar de kant was gegaan. In het duel met Portugal verschijnt Jahanbakhsh weer aan de aftrap.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Reza Ghoochannejhad moet in Saransk opnieuw hopen op een rol als invaller. De spits van sc Heerenveen wacht nog op zijn eerste speelminuten op het WK in Rusland. Iran maakt met drie punten nog altijd kans op een plek in de achtste finales, maar heeft Portugal en Spanje (beide vier punten) wel boven zich staan. De Portugezen treden aan met drie nieuwelingen: middenvelder Adrien Silva en de aanvallers André Silva en Ricardo Quaresma.

Spanje neemt het in Kaliningrad op tegen Marokko met Thiago nieuw in de ploeg. De middenvelder van Bayern München krijgt de voorkeur boven Lucas Vázquez. Bij het uitgeschakelde Marokko hebben Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Hakim Ziyech (Ajax) opnieuw een basisplaats. Aanvoerder Mehdi Benatia is naar de bank verwezen.