Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Groningers: stel stemming over gasbesluit uit

GRONINGEN (ANP) - Het wetsvoorstel dat moet leiden tot beëindiging van de gaswinning in Groningen bevat nog te veel onduidelijkheden en moet daarom nog niet in stemming worden gebracht. Daarvoor pleiten twee organisaties die opkomen voor Groningers die te lijden hebben van aardbevingen, het Groninger Gasberaad en de Groninger Bodem Beweging.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De twee belangengroepen steunen daarmee een oproep van SP-Kamerlid Sandra Beckerman, die de behandeling van het voorstel eveneens wil uitstellen. De coalitiepartijen willen daar niet aan. Zij zeggen dat dan voorlopig niet kan worden begonnen met de beloofde afbouw van de gaswinning.

De Groningse actiegroepen bestrijden dat. Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) heeft andere mogelijkheden om al op korte termijn het gaswinningsniveau ,,bij te sturen'', schrijven zij. ,,Groningers zijn vooral niet geholpen met onherstelbare ongelukken in wetgeving.''

De Tweede Kamer debatteert donderdagavond over de voorgenomen wijziging van de Mijnbouwwet. De stemming staat voor volgende week dinsdag op de rol.