Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Toeterende Turken hard aangepakt in België

Of het nu voetbal, de overwinning van Erdogan of een trouwerij is; Turken toeteren graag in deze situaties. Een groep in België krijgt hiervoor nu een enorme boete.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In februari 2017 reed een groep over de snelweg E17 vanwege een trouwerij. De autostoet toeterde en stopte midden op de snelweg, aldus De Telegraaf. Hierdoor kon er niemand meer langs wat voor een enorme overlast zorgde. Vervolgens stapten de Turken uit en filmden de chaos. De politie moest vervolgens de stoet uit het verkeer halen, om de andere weggebruikers weer te kunnen laten rijden. “Dit wekt bijzonder veel agressie en zelfs racisme op bij andere bestuurders, jullie moeten toch begrijpen dat dat niet de bedoeling kan zijn. Er zijn al genoeg racisten, eigenlijk probeer ik jullie te beschermen”, aldus rechter Peter D’hondt.

De rechter vindt het gedrag van de Turken dan ook onaanvaardbaar, meldt HLN. De hoogste boete van €4.000 gaat naar Ahmet D., die al een lang strafblad had. Van de achttien mensen die voor de rechter stonden, gaan er zes vrijuit omdat er twijfel is over hun rol. De rest kreeg boetes van €2.000 en een rijontzegging van drie tot vijf jaar. Ook zijn verschillende voertuigen, waaronder een Porsche, in beslag genomen. Meerdere bestuurders wilden vrijspraak omdat ze waren gefilmd. Hierin gaat D’hondt niet mee: “De verkeersveiligheid gaat voor op de privacy.”