Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jacht op dieven Zweedse kroonjuwelen gaat over water

Met man en macht probeert de Zweedse politie de personen te achterhalen die enkele historische juwelen van een oud Zweeds koningshuis uit een kathedraal hebben weggeroofd.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De sieraden zijn gestolen uit de Strängnäs-kathedraal in Zweden. Ze behoorden toe aan Koning Karl de Vierde en enkele generatiegenoten. Zij behoorden tot een vorstendom in de 17e eeuw. Oorspronkelijk zijn de bezitters van de juwelen met alle royale items begraven. Later werd alles weer naar boven gehaald om het te kunnen tentoonstellen. De materialen zijn van onschatbare waarde. Ze behoren toe tot het Zweedse erfgoed, zo heeft een woordvoerder van het Zweedse Ministerie van Justitie laten weten.

Motorboot

Er wordt nu gezocht naar een kleine smalle motorboot, die gebruikt zou zijn op de vlucht. De dieven kunnen een heleboel kanten zijn opgevaren, hebben mensen van de politie al meteen laten weten. De kathedraal ligt aan een open waterverbinding van waaruit er bijvoorbeeld naar Stockholm kan worden overgestoken.

Heist

De heist heeft volgens een getuige plaatsgevonden met een grotere en een kleinere boot. Aan de gehaaste manier van doen konden omstanders meteen zien dat het niet om normale bezoekers van de kerk ging.