Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ontsnapte papegaai zegt tegen brandweerman dat hij moet oprotten

Een gekleurde papegaai maakte het Engeland wel heel bond. Het dier was ontsnapt toen een brandweerman hem wilde vangen. De vogel was daar echter niet zo van gediend.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Brandweer

Als je grote vriend Lorre ontsnapt is dat natuurlijk nooit fijn. Je hoopt dat het dier weer snel thuis komt, maar als hij al dagen lang op een dak vastzit, rest je niets anders dan de brandweer te bellen. Die haalt tenslotte ook verwarde katten uit bomen.

Kom van dat dak af!

De turquoise en gele papegaai Jessie zat drie dagen op een dak in Noord Londen en wist niet meer hoe hij beneden moest komen. De Britse brandweer kwam met een ladder terplekke om het dier naar beneden te halen. Met behulp van een schaaltje voer, kon de brandweerman de vogel naar zich toe lokken. De eigenaar van Jessie zei dat het zou werken als de brandweerman ‘I love you’ zou zeggen. Dat probeerde hij, maar het antwoord wat hij kreeg was niet heel vriendelijk. Het dier antwoordde namelijk met ‘fuck off’ tegen hem. Jessie is dus duidelijk niet op haar snaveltje gevallen. Daarna bleef het dier maar doorgaan met schelden.

Talenknobbel

Omdat de eigenaar van het beest zowel Grieks als Turks spreekt, probeerde de brandweer ook in die talen het dier mee te laten werken. Toen het dier eindelijk zover was dat zij wat dichterbij kwam, vloog ze naar een ander dak en vervolgens naar een boom om daarna terug te gaan naar haar eigenaar.

Chimpansee in de schoorsteen

Ondanks het bijzonder vermakelijke avontuur van de brandweer, roept het op om niet het noodnummer te bellen voor dieren die ergens vast zitten. De dienst krijgt veel te veel meldingen. Zo kregen brandweerlieden eerder te maken van een leguaan op het dak, een kitten die vastzat in een bongo trommel en een chimpansee die niet meer uit de schoorsteen kon. De brandweer roept dan ook op om eerst de dierenbescherming te bellen. Mocht het hun niet lukken, dan kan zij altijd nog de brandblussers inschakelen.