Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Star Trek-ster Stewart leent stem aan game

WARSCHAU - De stem van acteur Patrick Stewart is binnenkort te horen in een game. Hij praat het Poolse spel My Memory of Us aan elkaar. De game gaat over de vriendschap tussen een jongen en een meisje tijdens een periode van oorlog en onderdrukking die doet denken aan de Jodenvervolging. Samen moeten zij allerlei puzzels oplossen om bij elkaar te blijven en de bezetting te overleven.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

My Memory of Us komt op 9 oktober op de markt. De game is beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. ,,Het is voor ons een persoonlijk verhaal, omdat onze grootouders dezelfde onderdrukking hebben meegemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze game is onze ode aan hen en aan de miljoenen anderen die toen leefden en stierven'', zegt Mikolaj Pawlowski, topman van de maker van het spel, Juggler Games. Hij noemt Stewart ,,de juiste mix tussen ernst en hoop''.

Patrick Stewart (78) is vooral bekend als Jean-Luc Picard, bevelhebber van ruimteschip USS Enterprise in de Star Trek-films en -series. Hij keert binnenkort terug in die rol in een nieuwe Star Trek-serie voor de streamingdienst CBS All Access. Stewart speelde ook de rol van professor Charles Xavier in de X-Men. In de Emoji Movie was Stewart de stem van de poep-emoji. Ook was hij de stem van games als Castlevania, Forgotten Reams, Lands of Lore en The Elder Scrolls.