Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie plaatst post op de Johan Huizingalaan

Incidenten met explosieven vermoedelijk aan elkaar gerelateerd.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De politie heeft in samenspraak met burgemeester Halsema besloten tot het plaatsen van een post aan de Johan Huizingalaan, in Amsterdam-West. In korte tijd vonden er vier incidenten plaats in het westen van de hoofdstad, die vermoedelijk allemaal met elkaar te maken hebben. Driemaal aan de Johan Huizingalaan, eenmaal aan de Jan Evertsenstraat. 

Schoonmaakbedrijf

Naast de plaatsing van het politiegebouwtje aan de Johan Huizingalaan heeft burgemeester Halsema ook besloten tot het sluiten van een schoonmaakbedrijf aan dezelfde laan. Dat heeft zei gedaan op basis van informatie die is binnengekomen bij de politie, zo stelde ze in een verklaring. Andere locaties waar is gedreigd met explosieven of waar explosieven zijn afgegaan blijven wel open. In de afgelopen vier en twintig uur heeft zich bijvoorbeeld nog een explosie voorgedaan bij het restaurant De Marovaan aan de Johan Huizingalaan, zie foto boven. In de meeste gevallen zijn zulke schietpartijen, explosies en bijna-explosies een vorm van intimidatie in het criminele milieu.

Het schoonmaakbedrijf waar op geschoten is, en dat inmiddels op last van de burgemeester gesloten is.

Drugscircuit

De aanleiding van de incidenten kan nog niet gegeven worden, zo stelt de politie. In de volksmond wordt geopperd dat er vermoedelijk een conflict in het drugscircuit schuil achter gaat. De panden waar incidenten hebben plaatsgevonden, aan de Johan Huizingalaan en aan de Jan Evertsenstraat, zijn vrijwel allemaal aan elkaar te linken via eigendomsaktes, en participatie in de bedrijven die er gehuisvest zijn.