Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vitesse strandt in voorronden Europa League

BASEL (ANP) - Het Europese avontuur van Vitesse is dit seizoen al na twee wedstrijden afgelopen. De club uit Arnhem verloor ook de uitwedstrijd bij FC Basel (1-0) en mag daardoor niet aan de play-offs voor een plaats in de groepsfase van de Europa League deelnemen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het elftal van trainer Leonid Sloetski ging vorige week voor eigen publiek ook al met 1-0 onderuit tegen de Zwitserse club, die vorig seizoen nog doordrong tot de achtste finales van de Champions League. Vitesse speelde vorig jaar nog tot de winterstop Europees voetbal. Als winnaar van de KNVB-beker verdiende de ploeg toen nog een ticket voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

De opdracht van Vitesse in het St. Jakob Park veranderde halverwege binnen drie minuten van 'moeilijk' in 'schier onmogelijk'. Jake Clarke-Salter kreeg in de 27e minuut een rode kaart voor een lompe actie. De Engelse verdediger kwam zo hoog in met een been dat hij tegenstander Albian Ajeti op een schouder raakte. De gekwetste aanvaller kon verder na een blessurebehandeling en opende in de dertigste minuut de score (1-0).

Dat was extra vervelend voor Clarke-Salter, die niet de indruk wekte dat hij zijn tegenstander wilde blesseren. Met een man minder op het speelveld waren de bezoekers vrij machteloos. Vitesse kwam nog maar twee keer een beetje in de buurt van een doelpunt. Roy Beerens kreeg zijn voet net niet tegen de bal, na een voorzet van Alexander Büttner. Navarone Foor besloot een redelijke actie met een schot over het doel. FC Basel wist zich ook niet echt meer te motiveren in een slecht bezet stadion met bijna 800 fans van Vitesse. De formatie, met Ricky van Wolfswinkel weer in de spits, speelde het duel plichtmatig uit.