Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Coca Cola overweegt variant met cannabis

Frisdrankfabrikant Coca Cola gaat in de toekomst mogelijk gebruik maken van cannabis in haar drankjes. Het houdt nu nauwlettend de trends in de sector in de gaten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Coca Cola

Heel vroeger werd Coca Cola gemaakt met cocabladeren, wat ook het hoofdbestanddeel is van cocaïne. Vandaar dat bedrijf ook Coca Cola heet. Het drankje werd toen nog ontwikkeld door een apotheker als medicijn tegen hoofdpijn. Tegenwoordig zit de harddrug er niet meer in, maar komt er wellicht een softdrug voor in de plaats.

Cannabis

De frisdrankmaker overweegt namelijk cannabis als ingrediënt te gebruiken voor sommige varianten. Cannabisolie wat het bestandsdeel zou kunnen zijn is overigens niet zo sterk als de variant die gebruikt wordt in joints. Coca Cola zou hiervoor een samenwerking onderzoeken met het Canadese bedrijf Aurora Cannabis.

Experimenteren

Voor het Canadese bedrijf heeft het bericht geen windeieren gelegd. De koers schoot flink omhoog. Coca Cola lijkt vaker te experimenteren met drankjes. In Japan heeft de fabrikant al varianten met alcohol op de markt.