Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuwe info over liquidatie op Dennis Struijk

Het Eindhovens Dagblad meldt dat volgende week in Opsporing Verzocht nieuwe gegevens bekend zullen worden over de mensen die achter deze afrekening zitten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Dennis Struijk werd een jaar geleden doodgeschoten. De crimineel die opereerde in de omgeving van Eindhoven had daarvoor al meerdere aanslagen op zijn leven overleefd. Op bezoek bij een kennis in Best - eind augustus '17 - trof een schuttersgroep van drie man raak.

Tips

Vorige week besteedde het programma Bureau Brabant aandacht aan deze moordzaak die zich afspeelt tegen de achtergrond van de Brabantse misdaadscene. Het Eindhovens Dagblad meldt dat er op basis van die uitzending negen nieuwe tips zijn binnengekomen bij de politie Oost-Brabant. Het resultaat van nieuwe zoekslagen die mede op basis van deze tips zijn gemaakt zal volgende week gepresenteerd worden tijdens Opsporing Verzocht. 'Naar aanleiding van de uitzending kwamen er tips binnen die naar de provincie Noord-Holland leiden. Mogelijk gaat het om de daders van de liquidatie. Volgende week maakt de politie bekend in o.a. Opsporing Verzocht, wat precies de nieuwe informatie is.'

Verdachte

Van Struijk was al weer eerder bekend dat zijn netwerk zich uitstrekte tot Noord Holland, en dan met name Bloemendaal en Amsterdam, zo bleek uit Panorama's eigen onderzoek naar de liquidatie op Johan van Boxtel - mei 2017 - dat we begin dit jaar publiceerden (Struijk was een van de verdachten in dat moordonderzoek). Een bron gaf toen aan dat Struijk graag in Bloemendaal kwam.

Bolle Jan

Een bron meldt een journalist van het Eindhovens Dagblad nu naar aanleiding van het nieuws over de negen politie-tips dat Struijk inderdaad ook veel in Amsterdam zat om te gokken, bij mensen thuis. Ook zou hij weleens zijn gaan stappen bij Bolle Jan, net als vele andere Noord-Brabanders die gek zijn op het toffe Jordanese sfeertje dat je in dat soort Amsterdamse café's hebt.

Of dat het soort info is dat de politie naar Noord Holland leidt, of dat de recherche nog meer heeft moet volgende week blijken bij Opsporing Verzocht. 

Weigering

Naar aanleiding van de liquidatiepoging in 2016 kreeg de Eindhovenaar beveiliging door de politie aangeboden. Hij weigerde het aanbod omdat hij de politie niet wijzer wilde maken over zijn agenda en activiteiten.