Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Patty Brard vergeet soms te eten

AMSTERDAM - Patty Brard viel het afgelopen jaar dertig kilo af. De presentatrice voelt zich "tien keer beter", maar moest wennen aan haar nieuwe leefstijl.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Antoine moet echt tegen mij zeggen: eet wat", zegt Patty in Volkskrant Magazine. "Ik vergeet ook steeds aan gasten te vragen of zij misschien wat willen. Terwijl eten altijd mijn leven was: hoe meer, hoe beter, ik vrat nog net het bord niet op."

Patty ging, voordat ze een gastric bypass onderging, na een dag hard werken geregeld uit eten. Dat ze haar eetpatroon na de maagverkleining behoorlijk moest aanpassen, was voor de 63-jarige tv-persoonlijkheid in het begin lastig. "Dat is best even zoeken geweest, inderdaad. Ik mag alles, maar van alles maar één achtste. Da's niet veel, hoor. Ik eet tegenwoordig uit een soepkom. Als we uit eten gaan, vraag ik een doggybag en heb ik voor drie dagen kliekjes."

Inmiddels heeft de tv-diva, die voor de NTR de vierdelige documentaire Vet gelukkig maakt, een nieuwe balans gevonden. "En dan is dit leven misschien een stukje saaier, ik voel me wel tien keer beter. Alsof ik weer veertig ben. Soms denk ik: als ik dit toch tien jaar eerder had gedaan."