Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van Vleuten koerste met gebroken knie

INNSBRUCK (ANP) - Annemiek van Vleuten heeft tientallen kilometers in de wegwedstrijd bij het WK wielrennen in Innsbruck gefietst met een gebroken knie. Dat bleek uit medisch onderzoek na de finish, waar ze als zevende arriveerde op 7 minuten van winnares Anna van der Breggen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

,,Een breuk. Ik kan het niet geloven. Emotioneel nu. Het zal genezen, maar dat heeft tijd nodig (weken)'', was haar tekst op Twitter bij een röntgenfoto waarop de breuk in haar knie goed zichtbaar was.

Van Vleuten kwam op ruim 90 kilometer van de finish ten val. Ze lag er nogal ongemakkelijk bij in een perk en stapte strompelend weer op de fiets. Daarna reed ze echter in mum van tijd terug naar het peloton. ,,Ik voelde me ook zo goed. Zelfs met die pijnlijke knie, die meteen wel instabiel voelde, kon ik gewoon hard doorfietsen. Ik snapte er niets van.''

Na de wedstrijd kon Van Vleuten niet meer lopen en sprak ze met de media zittend in een rolstoel. ,,Ik heb die knie aan barrels gereden. Ik maak me nu wel zorgen'', zei de wielrenster, voordat ze naar het ziekenhuis ging.