Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pathé viert veertigste verjaardag Halloween

AMSTERDAM - Bioscoopketen Pathé viert het komende weekend de veertigste verjaardag van de horrorklassieker Halloween. In 23 theaters door het hele land is de film uit 1978 weer op het grote doek te zien.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Met het eerste deel in 1978 maakte regisseur John Carpenter een van de grootste horrorklassiekers uit de jaren zeventig. De iconische thriller, over een gemaskerde gek die babysitters vermoordt, werd een blauwdruk voor talloze soortgelijke 'slasherfilms' die de bioscopen in de jaren daarna overspoelden. De hoofdrollen werden vertolkt door acteur Jamie Lee Curtis en Donald Pleasance.

De oorspronkelijke Halloween, die werd gemaakt voor nog geen 300.000 dollar, is onlangs opgenomen in de bibliotheek van het Amerikaanse Congres vanwege zijn significante cultuurhistorische waarde.

Actrice Jamie Lee Curtis is binnenkort te zien in een nieuwe Halloween, die zich veertig jaar na de eerste film afspeelt. De andere vervolgen worden genegeerd; in de nieuwe sequel weet moordenaar Michael Myers na vier decennia te ontsnappen uit de gesloten inrichting waarin hij werd opgesloten.