Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man uit Utrecht aangehouden in Marbella

Een 33 jarige man van Marokkaanse afkomst zit nu vast in Spanje. Hij zou deel uit maken van een criminele organisatie en over een bom hebben beschikt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De Spaanse politie in Marbella heeft een 33 jarige man uit Utrecht vastgezet nadat hij is gelinkt aan een zelfgemaakte bom die een maand geleden werd gevonden ten noorden van de stad bij Altos de los Monteros. Deze bom is door specialisten tot ontploffing gebracht. Spaanse media melden dat de verdachte behoorde tot een Nederlandse criminele organisatie gespecialiseerd in afpersing en drugshandel.

Een van de specialiteiten van de groep waartoe de verdachte behoort is het gebruik van explosieven en vuurwapens om te proberen het leven van leden van andere rivaliserende bendes die in Spanje waren tegen te gaan, zo schrijven de Spaanse media.

In de loop van het onderzoek vonden de agenten, verborgen in de buurt van hun huis, vier vuurwapens en drie dozen munitie. Ook zijn twee auto's en vijf mobiele telefoons in beslag genomen. Nadat hij voor een rechter was gebracht is de verdachte vast gezet.