Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Beelden nieuwe bomaanslagen in drugsmilieu van Marbella

Meerdere bommen zouden zijn afgegaan rondom panden van een zakenman die gerelateerd zou zijn geweest aan de geliquideerde drugshandelaar El Maradona.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Kort na middernacht zijn gisteren twee explosieven ontploft in de omgeving van Marbella met aanzienlijke materiële schade en verbranding van verschillende voertuigen tot gevolg. De ene explosie vond plaats bij een villa in Benahavis, de ander bij een reeks bedrijven in San Pedro de Alcantara. De getroffen reeks percelen zouden behoren tot het imperium van een Noord Afrikaanse zakenman, die naar verluid relaties onderhield met drugshandelaar David Avila, alias El Maradona, die in mei werd gedood ten tijde van de eerste communie van zijn zoon. Bekijk hier bewegend beeld.

Betalen

De nationale politie onderzoekt of de Noord Afrikaanse zakenman eventueel schulden had openstaan richting de genoemde El Maradona of de Colombiaanse kartels met wie hij samenwerkte. Mogelijk is er met de bommen gepoogd de Noord Afrikaan van het leven te beroven om zo zijn organisatie in een keer te dwingen af te betalen wat er nog open stond. Volgens berichten van de Spaanse politie zouden er geen gewonden zijn gevallen.

Cameraopnamen

Een andere theorie is dat gepoogd is de het doelwit het spreken voorgoed te beletten. Zo zou hij onlangs de politie hebben bijgestaan in het onderzoek naar de dood van El Maradona. Daarbij zou hij cameraopnamen hebben verstrekt.

De politie heeft inmiddels laten weten dat de zakenman onderdeel zal zijn van een nieuw onderzoek naar de witwastrajecten waarbij hij betrokken zou zijn.

Rust

De rust is nog altijd niet terug gekeerd aan de Costa's. Gisteren werd een man van Nederlandse nationaliteit opgepakt voor het plaatsen van een explosief in een prullenbak, ook in de omgeving van Marbella, nu een maand geleden.

De politie blijft waarschuwen voor de spiraal van geweld tussen rivaliserende drugsclans aan de Costa del Sol. Nog een feitje: slechts een week geleden werd een drugshandelaar gekidnapt in Estepona en vermoord in Algeciras.