Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kompany pleit voor meer openheid voetbalwereld

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Vincent Kompany kijkt niet raar op van het nieuws over het grootschalige onderzoek naar witwassen, matchfixing en fiscale fraude in het Belgische voetbal. ,,Op dit moment is het te vroeg om het te hebben over individuen, maar als je spreekt over de voetbalsector: dan kan je niet verrast zijn door dit nieuws'', zei de verdediger van Manchester City donderdag tegen VTM Nieuws.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

,,De link is heel nauw met de praktijken van de wereld van mensenhandel, drugshandel en prostitutie. In die werelden komt veel geld voor en zijn verborgen transacties ook mogelijk. Er zijn veel goede mensen, maar ook veel slechte mensen in de omgeving van het voetbal.''

Kompany pleit voor meer openheid in de voetbalwereld, vooral bij transfers. ,,Er wordt toch gespeculeerd over lonen van spelers, dat het ze waarschijnlijk niet uitmaakt als dat voor de buitenwereld bekend is. Uiteraard is een makelaar of een bemiddelaar belangrijk voor een speler om belangen te beschermen. Maar waarom het nog niet transparant is, snap ik helemaal niet."