Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte Lara Sint Jago claimt dat wapen per ongeluk af ging

De verdachte van de moord op Lara Sint Jago (25) in Bergen op Zoom heeft de politie verteld dat haar dood geen misdrijf was maar een tragisch ongeval.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Een ongeluk. Dat was het. En meer niet. Zoveel claimt Onno R., die ervan verdacht wordt de 24-jarige Lara Sint Jago uit Bergen op Zoom gedood te hebben. Het slachtoffer zou het wapen in handen hebben gehad toen hij het weg wilde grissen, waarbij het plots af ging.

Ombrengen

BN/De Stem heeft de advocaat van de verdachte gesproken. Het OM in Noord-Brabant-Zeeland wil Onno R. aanklagen voor moord- of doodslag, na de dood van Sint Jago, nu twee weken geleden. De advocaat verklaart tegenover de krant dat zijn cliënt Lara nooit en te nimmer heeft willen ombrengen.

Bloedsporen

Dit laat niet onverlet dat Lara en Onno R. een tumultueuze relatie hadden. Omwonenden spreken van meerdere incidenten die zich zouden hebben voorgedaan op het adres waar Lara woonde met haar zoontje. Zo werden er ooit bloedsporen gevonden rondom het appartement.

Ingrijpen

De advocaat van Onno R. laat de krant weten dat er flink was gedronken tijdens de fatale nacht dat Lara overleed. Op een gegeven moment was het slachtoffer met een vuurwapen aan het spelen. Onno vond dat gevaarlijk en wilde ingrijpen. Dat is dus helemaal verkeerd afgelopen.

Lara ging tegen beter weten in door met de relatie met de licht ontvlambare Onno R., zeggen vrienden.

Paniek

Hij heeft hierna het pand verlaten en is gevlucht, ondanks dat het driejarige zoontje van Lara nog in het appartement was. Nadat hij doorhad dat hij Lara in het hoofd had geschoten is hij in paniek geraakt, aldus advocaat Van Asselt. Onno R. heeft in dezelfde blinde paniek het wapen later uit het raam van zijn auto gegooid.

Hij reed op een gegeven moment met 160 kilometer per uur op de snelweg, zo schrijft BN/De Stem. Kort na het fatale incident is de recherche met de verdachte  naar de grens gereden om het wapen te zoeken. Voor zover bekend is het pistool niet gevonden. Advocaat Van Asselt: "Mijn cliënt was bang dat er in het verleden misschien vervelende dingen mee gebeurd waren.'' 

Beter weten

Vrienden van het stel omschrijven Lara als een rustige vrouw die tegen beter weten in door ging met de relatie met de licht ontvlambare Onno, die recent nog was gearresteerd in voor een wapen- en drugsdelict. Technisch onderzoek zal moeten uitwijzen of de claims die Onno nu maakt stand houden.