Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Veroordeelde 911-terrorist uitgeleverd aan Marokko

Mounir El Motassadeq is door Duitse autoriteiten op een vlucht naar zijn vaderland gezet. Hij heeft zijn straf uitgezeten voor zijn betrokkenheid bij de aanslag op de Twin Towers.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Met handboeien om, geblindoekt, en voorzien van een koptelefoon is Mounir el Motassadeq gisteren op transport gezet. De Duitse autoriteiten hebben hem uitgeleverd aan Marokko. De gestrafte terrorist was veroordeeld voor het verlenen van assistentie aan de mannen die vanuit Hemburg de aanslag op het World Trade Centre op 9-11 in 2001 hadden voorbereid.

Deal

Welke deal er precies aan ten grondslag ligt dat hij nu naar Marokko is uitgezet is niet helemaal duidelijk. Feit is dat zijn vrouw en zijn twee kinderen in het Noord Afrikaanse land woonachtig zijn. En dat de Marokkaanse autoriteiten toestemming hebben gegeven voor dit transport.

Afghanistan

El Motassadeq kwam in 2006 in Hamburg voor de rechter en werd toen tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Volgens het Duitse recht heeft hij zijn straf er inmiddels op zitten. Hij bewoonde ooit hetzelfde appartementencomplex als Mohammed Atta, de vermeende leider van de aanslagen.

Als voorbereiding op de terreurhandeling zou de nu uitgeleverde terrorist ooit naar Afghanistan zijn gevlogen om daar een trainingskamp te bezoeken. Hij heeft zijn betrokkenheid bij de beruchte aanslagen zelf altijd ontkend.