Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederlandse docu grijpt naast Emmy

NEW YORK - De Nederlandse documentaire De wereld van Puck heeft maandagavond geen International Emmy gewonnen. De prijs voor beste docu die buiten de VS is gemaakt ging naar Goodbye Aleppo van de BBC.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In de documentaire-categorie waren vier programma's genomineerd. Naast de winnaar uit het Verenigd Koninkrijk en de EO-productie uit Nederland gingen ook het Braziliaanse Eu Sou Assim over het stigma van mentale aandoeningen en een Japanse docu over de Paralympische Spelen op voor een International Emmy.

De wereld van Puck is een documentaire van Gert-Jan de Vries die ruim twintig jaar lang zijn gezin filmde. Zijn dochter Puck bleek negen maanden na haar geboorte zwaar gehandicapt. Gert-Jan filmt en interviewt in de docu zijn vrouw, zoons en dochter vanaf de zwangerschap.

De International Emmy's worden jaarlijks uitgereikt. Organisator is de International Academy of Television Arts and Sciences (IATAS), die onderdeel uitmaakt van de Amerikaanse Television Academy. Dat instituut beslist ook over de belangrijkste televisieprijzen van de VS, de Primetime Emmy's.