Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schiedammer (51) gearresteerd voor vergismoord op Rob Zweekhorst

Bijna 5 jaar na de vergis moord op Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs is dinsdagochtend in zijn woonplaats een 51-jarige Schiedammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Schiedammer (51) gearresteerd voor vergismoord op Rob Zweekhorst

De aanhouding is het resultaat van het onderzoek dat kennelijk na vijf jaar resultaat heeft opgeleverd. Maar de politie zoekt nog wel getuigen die meer kunnen vertellen over deze zaak, zo valt hier te lezen.

Douanegate

Diverse bronnen op het internet melden dat het waarschijnlijk om René F., gaat, een drugshandelaar die de laatste jaren in Libanon zou hebben geleefd. Hij is veroordeeld voor cocaïnehandel in een veelomvattende drugszaak die in de media de naam Douanegate heeft gekregen, waarbij het draaide om importen die zouden zijn doorgegeven via een corrupte douaneambtenaar. 

Gouden tip

Op 1 januari 2014 werd de toen 44-jarige Zweekhorst, vader van twee kinderen, slachtoffer van een persoonsverwisseling. Hij werd op straat doodgeschoten toen hij zijn honden uitliet. Justitie loofde al snel een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip. Die beloning is nog steeds van kracht wanneer iemand informatie heeft die de zaak rond kan maken.

Target

Aanvankelijk bestond er nog het idee dat Zweekhorst een eventueel target was voor criminelen. Later werd bekend dat het werkelijke doelwit waarschijnlijk een drugshandelaar is geweest die eveneens in Douanegate is veroordeeld.