Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Randstad en Wessanen stijgen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden hoger. Op het Damrak werden de resultaten van Randstad en Wessanen goed ontvangen. Beleggers hielden de blik verder gericht op de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Peking worden gehouden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang van de handel 0,6 procent in de plus op 534,36 punten. De MidKap steeg 0,7 procent tot 723,01 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt klommen tot 1 procent.

Randstad steeg 2,9 procent bij de hoofdfondsen. De uitzender realiseerde afgelopen kwartaal slechts een beperkte groei van de omzet en zag de winst dalen. Over heel 2018 voerde de onderneming de resultaten wel op. Randstad stelt daarom een recorddividend voor van 3,38 euro per aandeel.

Bij de kleinere bedrijven won Wessanen ruim 12 procent. De producent van natuurvoeding wist in het vierde kwartaal de omzet uit eigen merken op te voeren dankzij aanbiedingsacties in Franse supermarkten. Het bedrijf verwacht dat de eigen merken dit jaar een ,,lage tot matige groei' laten zien.