Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

DeLange opent zomerprogramma Concertgebouw

AMSTERDAM (ANP) - Ilse DeLange opent op maandag 1 juli de zomerprogrammering van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Dit jaar zijn er in juli en augustus weer meer dan tachtig concerten tijdens de zomermaanden, voor het eerst dit jaar onder de noemer BankGiro Loterij ZomerConcerten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In het concertgebouw vindt al jaren een speciale zomerreeks plaats, met als doel een grote variatie aan laagdrempelige concerten te bieden voor een divers publiek. Het evenement, dat tot de afgelopen editie Robeco Summernights heette, trekt jaarlijks tienduizenden mensen. De vermogensverzekeraar besloot na dertig edities zich niet langer aan de concertreeks te verbinden.

Behalve Ilse DeLange zijn er ook klassieke optredens van topsolisten als Joyce DiDonato en Joshua Bell, het Gustav Mahler Jugendorchester en het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook vinden er tributes plaats aan Stevie Wonder en Nina Simone, vertelt André Kuipers over de eerste maanlanding met beeld en muziek en spelen Lucas Hamming & Friends klassiekers uit de rockopera Tommy. Verder gaat Strange Brew samen met Ricky Koole en Paul de Munnik terug naar Woodstock, dat vijftig jaar geleden plaatsvond.