Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tragisch: afschuwelijke berichtjes leiden tot zelfmoord tiener

Cyberpesten heeft in Groot-Brittannië tot de tragische dood van een tiener geleid. Hatelijke berichtjes zouden de jongen tot zelfmoord hebben gedreven.

Tragisch: afschuwelijke berichtjes leiden tot zelfmoord tiener

Cyberpesten heeft in Groot-Brittannië tot de tragische dood van een tiener geleid. Hatelijke berichtjes zouden de jongen tot zelfmoord hebben gedreven.

In april 2017 maakt de 15-jarige George Hessay een account aan op sayat.me, een sociaal medium waar gebruikers anonieme berichtjes kunnen verzenden naar andere gebruikers. Pestkoppen vallen George, afkomstig uit het dorp Rawcliffe in Noord-Engeland, algauw aan via de app. De middelbare scholier ontvangt de meest verschrikkelijke berichten, waarin de anonieme lafaards George onder meer aanmoedigen zelfmoord te plegen.

Lees ook: harteloze dieven jatten medailles Tweede Wereldoorlog-held (106) (+FOTO)

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Lastig te achterhalen

Uiteindelijk gaat George in mei 2017 over tot zelfdoding, enkele dagen nadat hij de app verwijderd heeft. Zijn moeder treft hem op een ochtend levenloos aan op zijn slaapkamer. De politie start een onderzoek, maar het blijkt enorm lastig te achterhalen wie precies verantwoordelijk zijn voor de hatelijke berichten. Eén van de pestkoppen zou in een Brit zijn, maar veel verder is het onderzoek niet gekomen. Ook al sterft George in 2017 al, veel details van de zaak komen pas deze week naar buiten bij een openbare bespreking van de lijkschouwing.

Werkelijk afschuwelijk..