Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lisa Smit wint prijs op Amerikaans filmfestival

Lisa Smit heeft voor haar rol in de korte horrorfilm Lili een Amerikaanse prijs gewonnen. De actrice werd bekroond met de prijs voor beste actrice op het FilmQuest Festival in de Amerikaanse staat Utah, maakte haar agentschap donderdag bekend.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het FilmQuest Festival is het grootste onafhankelijke genre-festival in Utah, dat gespecialiseerd is in horror, sci-fi en fantasy films. De zesde editie vindt plaats van 6 tot en met 14 september in Provo in Utah.

In Lili van regisseur Yfke de Berckelaer neemt de auditie van een jonge actrice (Lisa Smit) voor een oudere man (Derek de Lint) een onverwachte wending wanneer de ontspannen ontmoeting omslaat in een sluw kat-en-muisspel. Het in een enkel shot gedraaide Lili ging eind juli in première op het Bucheon International Fantastic Film Festival in Zuid-Korea en gaat sindsdien de hele wereld over. Het is nog niet bekend wanneer Lili in Nederland te zien zal zijn.

Lisa Smit is bekend uit films als Baantjer Het Begin en TBS en series als Dokter Deen en Project Orpheus. Smit ontving onlangs een Gouden Kalf-nominatie in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar rol in Baantjer. Ook speelt ze een van de hoofdrollen in de eerste Nederlandse Netflix Original Series Ares, die wereldwijd zal worden uitgebracht.