Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Financiële dekking voor songfestival nog niet rond

Rotterdam heeft voor een groot deel van het bedrag dat de gemeente reserveerde voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival nog geen dekking gevonden. Het gaat om ruim 11,4 miljoen euro, staat in notulen van een besloten vergadering uit juli, die openbaar zijn gemaakt. Op dat moment was nog niet bekend dat de stad het songfestival binnen zou halen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Vorige week werd bekend dat de gemeente Rotterdam bijna 15,5 miljoen euro uittrekt voor het songfestival. De verantwoordelijk wethouder Said Kasmi verwachtte in juli in ieder geval nog een substantieel bedrag van het Rijk voor de beveiliging van het evenement, blijkt uit het verslag. Ook zei hij te rekenen op bijdrages van partners.

De gemeente hoopt verder op mogelijke financiële meevallers en rekent daarnaast op giften, sponsoring of wellicht crowdfunding. In november wil Rotterdam met een dekkingsvoorstel komen.

Vermoedelijk is meer geld nodig voor het songfestival. NPO-baas Shula Rijxman liet vorige maand, na het bekendmaken van Rotterdam als gaststad voor het songfestival, weten te hopen dat de politiek 15 tot 20 miljoen euro in de organisatie pompt. De Tweede Kamer zag er vooralsnog weinig in om tientallen miljoenen aan het evenement uit te geven.

De 65e editie van het songfestival vindt plaats op 12, 14 en 16 mei.