Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Stam: wennen aan international voetbal

GLASGOW (ANP) - Trainer Jaap Stam zag Feyenoord terecht onderuit gaan in de uitwedstrijd bij Rangers FC (0-1). "Als je niet voldoende scherp bent, dan kan dit gebeuren", constateerde hij voor de camera van FOX Sports.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Feyenoord schoot vooral voor rust op veel fronten tekort. "Zij zetten ons met fysiek en agressief onder druk zijn. Dat moet je scherp en zuinig aan de bal zijn. Dat waren wij in de eerste helft niet. Sommige spelers moeten nog wennen aan Europees voetbal", analyseerde de trainer van Feyenoord.

"In de tweede helft speelden we met meer overtuiging", zei Stam. "Aan die helft hebben we ook een beter gevoel aan overgehouden. Maar het was niet genoeg."

Steven Berghuis stelde dat Feyenoord moet leren van wedstrijden als tegen Rangers FC. "In de eredivisie spelen clubs niet zo", zei hij. "We waren in de eerste helft niet zuinig op de bal. Dat merkt het publiek hier. De fans gingen er nog meer achter staan. Na rust deden we het beter, maar we kregen te weinig mensen in hun strafschopgebied."