Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Thom Hoffman rouwt na twee jaar nog steeds om Dokter Tinus

Acteur Thom Hoffman rouwt na twee jaar nog steeds om het abrupte einde van hitserie Dokter Tinus. De 62-jarige ster blijft hopen op een "afrondende film of aflevering", om de fans te laten weten hoe het verhaal afloopt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Dat vertelde Hoffman in een lang gesprek op NPO Radio 5. "Het blijft dood- en doodzonde, hoe de serie geëindigd is", stelde hij met stemverheffing. "Het is zo niet slim hoe SBS een succesprogramma bij het vuilnis heeft gezet. Maar ja, dat schijnt vaker voor te komen in Hilversum."

Dokter Tinus was gebaseerd op een Britse serie over een plattelandsdokter. De serie trok elke week ruim een miljoen kijkers en werd na zes reeksen vrij abrupt stopgezet. Kijkers blijven zich tot op de dag van vandaag afvragen hoe het verhaal eindigt.

"Ik mis het plezier van werken met Tygo Gernandt en Jennifer Hoffman, ik mis de gekke scripts en ik mis de reacties van het publiek", bekent de hoofdrolspeler. "Iedereen genoot ervan: van jong tot oud, van Limburg tot Den Helder, ongeacht afkomst. De serie is nét dat ene jaar te vroeg de nek omgedraaid." Hij blijft vurig hopen op een "afronding op televisie of in de bioscoop", voegt Hoffman daar aan toe.