Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

NAC wint topper, De Graafschap blijft koploper

BREDA (ANP) - De topper in de eerste divisie tussen NAC Breda en Excelsior is met 2-1 gewonnen door NAC. Sydney van Hooijdonk, de zoon van oud-international Pierre, maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt. Van Hooijdonk kwam na goed voorbereidend werk van Othman Boussaid goed voor zijn man en schoot met links bij de eerste paal raak.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Maandagavond was Van Hooijdonk ook al van grote waarde voor de club uit Breda. Tegen Jong AZ boog hij, als invaller, een 1-0-achterstand om in een 2-1-overwinning.

Ivan Ilic maakte na een uur het eerste doelpunt, waarna de IJslander Elías Már Ómarsson zorgde voor de gelijkmaker namens Excelsior, dat met tien man eindigde. Luigi Bruins werd vlak voor tijd nog weggestuurd wegens een harde overtreding op Boussaid.

Vijfde zege

Voor NAC was het al de vijfde zege van het seizoen. Alleen koploper De Graafschap kwam al net zo vaak tot winst. De Graafschap had op de eigen Vijverberg geen problemen met FC Eindhoven. Het werd 4-0, dankzij vier verschillende doelpuntenmakers: Mohamed Hamdaoui, Gregor Breinburg, Ralf Seuntjens en Jordy Thomassen.

De Graafschap is na zeven duels als enige club nog zonder nederlaag. De Doetinchemmers hebben één punt meer dan NAC, dat door de zege drie punten meer heeft dan Excelsior.

Het duel tussen Go Ahead Eagles en Jong Ajax eindigde in 1-1. Go Ahead leidde na een minuut al met 1-0 door een snelle goal van Sam Beukema, maar Jurgen Ekkelenkamp bracht Jong Ajax langszij.