Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eva Jinek vindt alle reacties over overstap 'heel lief'

Eva Jinek heeft vrijdagavond in haar eigen talkshow voor het eerst gereageerd op haar spraakmakende overstap naar RTL. Eva leek er in eerste instantie geen aandacht aan te besteden, maar was uiteindelijk toch erg blij met alle reacties die haar tafelgasten hadden op het nieuws aangaande haar overstap.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Aan tafel gaven onder meer John van den Heuvel, Loretta Schrijver en Floortje Dessing hun mening over de transfer van Eva. Op Eva's vraag of John een voorstander was van een hoger vrouwenquotum in de top van grote bedrijven, speelde hij slim in op haar overstap eerder die dag. "Ik ben er een voorstander van dat jij bij RTL Boulevard aan de slag gaat", zei hij met een knipoog. RTL-collega Loretta Schrijver speelde daarop in door Eva te feliciteren met haar overstap. "Ik ben blij dat je naar RTL komt en je gaat een fantastische tijd beleven", aldus de presentatrice.

Floortje Dessing daarentegen baalde wel van het vertrek van Eva naar de commerciëlen. "Het is natuurlijk heel erg jammer dat Eva weg gaat bij de publieke omroep", zei ze. Eva zelf was geraakt door alle reuring. "Ik vind het allemaal heel lief. Ik ben blij om dat te horen. Ik vind het ook erg om weg te gaan na 15 jaar, maar ik vind het ook leuk om aan dit nieuwe avontuur te beginnen. Die twee dingen bestaan moeiteloos naast elkaar."

Vrijdagmiddag werd bekend dat Eva voor vier jaar heeft getekend bij RTL. Ze zal daar vanaf januari voor het eerst op televisie te zien zijn en zal afwisselend met Beau van Erven Dorens "gaan bouwen aan de late avond". Eva zal een aantal maanden per jaar voor haar rekening gaan nemen.