Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van Bommel blij met gelijkspel

EINDHOVEN (ANP) - Trainer Mark van Bommel van PSV was tevreden met de uitslag van het duel met Ajax (1-1). "Wij mogen blij zijn met een punt", zei hij.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Ajax begon goed, heel goed zelfs", zei Van Bommel. "Ze kregen ook een paar goede kansen en wij moesten ons herpakken. Dat hebben we gedaan want in de tweede helft begonnen wij ook goed. Als Ajax dan halverwege de tweede helft op voorsprong komt, dan is het mooi dat we nog gelijkspelen na zo'n druk programma."

Na de openingstreffer van Promes bracht Van Bommel aanvaller Cody Gakpo. Uitgerekend de geboren Eindhovenaar leverde de assist bij de gelijkmaker van Donyell Malen. "Mitroglou heeft een spierblessure. Hij was er daarom niet bij. Dan ga je denken hoe je de wedstrijd nog wel kan beïnvloeden. Gakpo heeft het goed gedaan."

Van Bommel verwacht dat PSV het Ajax de rest van het seizoen erg lastig kan maken. "Ik zie geen grote verschillen", zei hij. "Dit was een echte topwedstrijd, zeker in de eredivisie maar misschien ook wel op internationaal niveau."