Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mexico: drugskartel achter bloedbad mormonen

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - De Mexicaanse autoriteiten denken dat drugskartel La Linea verantwoordelijk is voor de moord op negen mormonen. Ook hebben ze bekendgemaakt dat de schutters Amerikaanse munitie gebruikten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Aanvallers schoten maandag drie vrouwen en zes kinderen dood die over een landelijke weg reden tussen de noordelijke staten Sonora en Chihuahua. Die bloedige moordpartij leidde aan beide kanten van de grens tot geschokte reacties. De slachtoffers hadden de Mexicaanse en de Amerikaanse nationaliteit.

Militaire topfunctionaris Homero Mendoza zei op een persconferentie dat La Linea vermoedelijk achter het bloedbad zit. Het kartel uit Chihuahua zou manschappen naar het gebied hebben gestuurd om invallen te voorkomen door het rivaliserende Los Salazar. Dat staat haaks op vermoedens van nabestaanden, die dachten dat hun familieleden het doelwit waren.

Minister van Veiligheid Alfonso Durazo vertelde dat munitie is aangetroffen van het kaliber .223. Die is geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Remington. Het gaat om ruim tweehonderd kogelhulzen.