Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Aanhangers Bouterse massaal richting luchthaven

PARAMARIBO (ANP) - De aanhangers van de Surinaamse president Desi Bouterse, die afgelopen vrijdag is veroordeeld tot 20 jaar cel, geven massaal gehoor aan de oproep om hem te verwelkomen op luchthaven Johan Adolf Pengel. Uren voor zijn verwachte aankomst staat er al een flinke file op de weg richting het vliegveld.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Naar verwachting landt Bouterse zondag om 05.30 uur (01.30 uur lokale tijd). Kort na zijn terugkeer houdt hij een persconferentie. Daar doet hij kort verslag van zijn staatsbezoek aan China en gaat hij mogelijk ook in op "andere brandende vraagstukken", meldde de woordvoerder van het NII. De president was de afgelopen dagen in China en voor komende week staat ook nog een bezoek aan Cuba op de agenda.

Bij aankomst op de Johan Adolf Pengel wordt Bouterse ontvangen door leden van zijn Nationaal Democratische Partij (NDP). Die zijn opgeroepen om zaterdagavond naar het partijgebouw van de NDP te gaan om vandaar gezamenlijk naar de luchthaven af te reizen om hun leider te verwelkomen.