Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ook Terry Gilliam brandt superheldenfilms af

Na Martin Scorsese en Francis Ford Coppola laat ook Terry Gilliam weten weinig op te hebben met superheldenfilms. De Monty Python-acteur en -regisseur heeft in het bijzonder een hekel aan Black Panther.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Ik haatte Black Panther, die dreef me tot waanzin", aldus de filmmaker in een interview met Indiewire. "Het geeft zwarte jongeren het idee dat dit iets is waarin ze moeten geloven. Het is bullshit, complete bullshit. Ik haatte die film, ook omdat de media er maar niet over ophielden hoe belangrijk die bullshit was."

Gilliam haalt ook nog even uit naar de makers van de film: "Volgens mij zijn de mensen erachter nooit in Afrika geweest. Ze hebben alleen een of andere stylist aangenomen die wat stoffen met Afrikaanse patronen heeft uitgezocht voor ze."

In het interview beklaagt de Brit, net als Scorsese onlangs deed, zich er ook over dat de grote blockbusters weinig ruimte overlaten voor films met een lager budget. "Ze maken nu films voor meer dan 150 miljoen of voor minder dan 10 miljoen. Waar is de rest gebleven? Dat bestaat niet meer."

En daarmee verliest het publiek volgens de filmmaker een belangrijk segment. "Ik probeer met mijn films mensen aan het denken te zetten, de wereld eens op een andere manier te bekijken. Die grote films doen dat niet. In superheldenfilms is alles mogelijk. Maar het zijn de beperkingen die het leven interessant maken. Je pak brandt af, maar je hebt meteen een nieuwe omdat je Tony Stark bent. Dat geeft toch geen voldoening."