Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Filmindustrie houdt rekening met opnieuw dalende omzet

De Amerikaanse bioscoopbranche verwacht dat de ticketverkoop in 2020 opnieuw daalt. Ondanks dat 2019 in het teken stond van enkele blockbusters, daalde de omzet al licht in vergelijking met 2018. In 2020 voorzien sectoranalisten geen grote kassuccessen die het bioscoopbezoek naar grotere hoogten doen stijgen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

2019 stond in het teken van kaskrakers als Frozen II, Avengers en Star Wars. In 2020 worden wel blockbusters verwacht, maar niet zoveel en niet van de orde als de Disney-producties die het afgelopen jaar domineerden. Disney kreeg het in 2019 voor elkaar om met zeven titels de grens van 1 miljard omzet wereldwijd te doorbreken.

In de branche wordt voor dit jaar veel verwacht van Mulan en Black Widow van Marvel. Deze films worden in staat geacht de magische omzetgrens van 1 miljard dollar te passeren. Of het genoeg is om de totale omzet in de sector op te krikken, moet worden gevreesd. In 2018 kwam de totale omzet uit op 11,9 miljard dollar. Voor het afgelopen jaar wordt een omzet van 11,4 miljard verwacht.