Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

IOC acht Sapporo kansrijk voor Winterspelen 2030

LAUSANNE (ANP/RTR) - De Japanse stad Sapporo heeft goede papieren voor het organiseren voor de Olympisch Winterspelen van 2030. "Voor mij bestaat er geen twijfel dat Sapporo uitmuntende Winterspelen kan organiseren', zei voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) voorafgaand aan een gesprek met een delegatie uit Sapporo, die wordt geleid door burgemeester Katsuhiro Akimoto.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Sapporo was kandidaat voor de Winterspelen van 2026, maar trok zich vlak voor het moment van toewijzing in het najaar van 2018 terug vanwege een zware aardbeving op het noordelijke eiland Hokkaido, waarbij 44 doden en honderden gewonden vielen. Kort nadat het IOC de Winterspelen van 2026 had vergeven aan Milaan en Cortina d'Ampezzo, stelde Sapporo zich kandidaat voor het evenement in 2030.

"Ik ben heel benieuwd naar hun plannen. Het bid van 2026 was al heel goed, dat van 2030 is nog beter, omdat de stad de infrastructuur aanpakt", aldus Bach. "Sapporo heeft ervaring in het organisten van grote evenementen en zij hebben hun professionalisme aangetoond door zo snel bij te springen in het organiseren van de olympische marathon bij de Spelen komende zomer in Tokio", aldus Bach.

Vanwege de verwachte hitte in Tokio is op last van het IOC de marathon verplaatst naar Sapporo, waar het veel koeler is in augustus. De stad organiseerde in 1972 al eens de Winterspelen.