Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Famke Louise gaat van Dom Bontje naar Bont Girl

Famke Louise zou eigenlijk donderdag haar nieuwe kledinglijn FL by Famke lanceren, na wekenlang bezig geweest te zijn met de promotie op Instagram. Nu blijkt dat het allemaal een dekmantel was voor haar nieuwe documentaire Bont Girl bij Videoland, waarin ze de wereld van de bontindustrie in duikt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De rapper raakte zelfs in opspraak omdat ze een foto deelde voor haar nieuwe kledingmerk waarbij ze over een bontmarkt loopt, op zoek naar het juiste bont voor haar kleding. Honderden mensen reageerden boos en verdrietig op de foto, en dus besloot Famke om de foto te verwijderen. Ze onthult nu dat ze het kiekje deelde om haar documentaire te promoten. Famke gaat als vertegenwoordiger van haar fictieve modemerk op reis naar China, en geeft haar kijkers een kijkje in hoeveel dieren lijden voor het maken van bontproducten.

In 2018 kreeg de muzikante de titel van Dom Bontje van de dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren. De rapper kleedde zich vaak in een bontjas, en schepte ook op over het dragen van bont in haar muziek. Famke wilde meer weten over bont en hoe het wordt gemaakt, en hoopt ook dat door deze documentaire minder mensen bont gaan dragen. Dat er nu geen kledinglijn komt van Famke, kan in de toekomst nog veranderen. "Het lijkt me nog steeds heel leuk om in de toekomst een eigen kledinglijn op te zetten, maar dan natuurlijk 100% zonder bont."