Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jack Poels komt na 35 jaar Rowwen Hèze met eerste soloplaat

Na 35 jaar Rowwen Hèze brengt frontman Jack Poels komend voorjaar voor het eerst een soloalbum uit. De plaat heeft de naam Blauwe Vear gekregen en ziet op 27 maart het levenslicht. De eerste single, Elf Oaver Elf, is vrijdag verschenen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Blauwe Vear bevat twaalf Nederlands- en Limburgstalige ingetogen americana-ballades. "Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal", zo kondigt platenlabel Snowstar Records aan.

Het soloalbum is voorlopig een eenmalig project. Na de release gaat Poels ook toeren zonder zijn Rowwen Hèze-maten. De 62-jarige zanger wordt live bijgestaan door Doe Maar-gitarist Jan Hendriks en Bart-Jan Baartmans.

Baken

De eerste single Elf Oaver Elf is gebaseerd op het nummer Virginia May van singer-songwriter Gregory Alan Iskov. Het inspireerde Poels tot het schrijven van een lied over de kerktoren van het Limburgse America. "In de tekst van Virginia May las ik over een zoeklicht, een baken. Toen moest ik denken aan de foto’s die ik hier al jaren maak in mijn tuin van de kerk hier in het dorp", aldus de zanger.

"Het uitzicht is er altijd, onder alle weersomstandigheden. ’s Zomers loop ik in de schaduw van de kerktoren door het dorp en ’s nachts kijk ik omhoog hoe laat het is", gaat Poels verder. "Als ik op reis ga probeer ik vanuit de trein nog ’n laatste glimp op te vangen. De torenspits is een baken in weer en wind. Dat geeft houvast. Ze doet de tijd stilstaan. Het liefst op elf over elf."