Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

The Weeknd duwt Tones and I van troon

Het is Tones and I niet gelukt om een bijna 20 jaar oud record van Jody Bernal te evenaren in de Single Top 100. Met nipt verschil gaat The Weeknd haar voorbij en is de 14 weken lange hegemonie van Tones and I (voorlopig) ten einde.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Dance Monkey stond sinds eind september bovenaan. Tones and I moest eind december alleen een weekje haar troon aan Mariah Carey geven, die dankzij de kerst met All I Want For Christmas Is You aan de leiding ging.

Een keer eerder beet een plaat zich op het laatste moment stuk op het record van Jody Bernal, die in de zomer van 2000 15 weken aan de leiding ging. Drakes One Dance kwam in 2016 in de buurt maar ook hij moest na 14 weken opgeven.

The Weeknd mag met Blinding Lights nu zijn tweede nummer 1-hit in Nederland bijschrijven. Zijn eerste scoorde hij in november 2016, toen de Canadese zanger een week aan de leiding ging met Starboy. Met Yummy scoort Justin Bieber ondertussen zijn 14e top 10-hit. Het is zijn eerste solohit sinds eind 2015 en de voorloper van een compleet nieuw album.

Danny Vera heeft zijn recordlange aanloop naar de top 10 geen goed vervolg kunnen geven. Zijn hit Roller Coaster bereikte vorige week voor het eerst in 38 weken de eerste tien maar het nummer zakt deze week terug naar 13.

Singles Top 10 week 2

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (3) The Weeknd - Blinding Lights

2. (1) Tones and I - Dance Monkey

3. (2) Emma Heesters & Rolf Sanchez - Pa olvidarte

4. (4) Arizona Zervas - Roxanne

5. (5) Maroon 5 - Memories

6. (6) Dua Lipa - Don't Start Now

7. (-) Justin Bieber - Yummy

8. (7) Billie Eilish - Everything I Wanted

9. (10) Regard - Ride It

10. (9) Post Malone - Circles