Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Feyenoord verliest met 4-2 van Dortmund

MARBELLA (ANP) - Feyenoord heeft het trainingskamp in Marbella afgesloten met een nederlaag tegen Borussia Dortmund. De ploeg van trainer Dick Advocaat ging met 4-2 onderuit tegen de nummer 4 van de Bundesliga. Feyenoord had eerder in de week wel gewonnen van een andere Duitse club, Hoffenheim. De Rotterdammers bogen toen in de slotfase een achterstand van 2-0 om in een zege: 3-2.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Tegen Dortmund keek Feyenoord al na 45 seconden tegen een achterstand aan. Rechtsback Lutsharel Geertruida verkeek zich op een diepe bal, waarna Raphaël Guerreiro doelman Kenneth Vermeer kon passeren. Feyenoord kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte via Nicolai Jørgensen. De Deen, die zo snakt naar een doelpunt, kon de bal in het doel tikken nadat keeper Roman Bürki een voorzet van Luis Sinisterra door zijn handen had laten glippen.

Kort voor rust schoot Giovanni Reyna de Duitsers opnieuw op voorsprong. Na rust liep Dortmund via goals van opnieuw Guerreiro en Chris Fürich weg bij Feyenoord, dat in de laatste seconden van de blessuretijd nog iets terug deed via invaller Luciano Narsingh. De mannen van Advocaat hervatten de eredivisie volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.