Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slotfilm IFFR opgedragen aan Aart Staartjes

Scheidend directeur Bero Beyer van het Filmfestival Rotterdam gaat de slotfilm, A Beautiful Day in the Neighborhood, opdragen aan het dit weekend overleden tv-icoon Aart Staartjes. Dat meldde hij maandag in een gesprek op NPO Radio 1.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

A Beautiful Day in the Neighborhood vertelt over de beroemde Amerikaanse presentator Fred Rogers, die met het populaire programma Mister Rogers’ Neighborhood in de jaren zestig en zeventig kindertelevisie in Amerika definieerde. De hoofdrol wordt gespeeld door Tom Hanks, die maandag een Oscarnominatie ontving voor zijn rol.

"Aart Staartje was ónze Mister Rogers", stelde Beyer. "Hij ging altijd nét een stapje verder, omdat dat kan. Kinderen zijn echt niet gek, die weten heel goed hoe de wereld in elkaar steekt. Die brommige beer vertegenwoordigde een soort goedheid en leerde ons dat je altijd op een eerlijke manier met anderen om kan gaan."

Het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) vindt dit jaar plaats van 22 januari tot en met 2 februari. Bero Beyer neemt na deze editie afscheid van het evenement; hij wordt directeur van het Filmfonds.