Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mexicaanse worstelaar overlijdt door ‘dodensprong’

Het Kaoz Luch Libra’s 64 Anniversary Arena Coliseum-evenement in het Mexicaanse Monterrey moest een feest zijn, maar is uiteindelijk een nachtmerrie geworden.

Mexicaanse worstelaar overlijdt door ‘dodensprong’

Worstelen

We hebben allemaal wel eens het Amerikaanse showworstelen gezien. Daarbij is alles in scène gezet en wordt alles veilig uitgevoerd. In Mexico gaat het worstelen er wat ruiger aan toe. Daar kwam de Mexicaanse worstelster Jesus Alfonso Escoboza Huerta (foto) op een verschrikkelijke manier achter.

Dodensprong

La Parka, zoals de bijnaam van de worstelaar luidde, wilde tijdens het evenement in oktober een zogenaamde 'dodensprong' uitvoeren, maar dat ging helemaal verkeerd. Tijdens zijn poging bleef hij met zijn voeten aan de touwen van ring hangen waardoor hij verkeerd terecht kwam. Het publiek dacht eerst dat het bij de show hoorde en begon te juichen. Toen de worstelaar echter niet reageerde brak er paniek uit. Ook zijn tegenstander wist niet goed wat hij moest doen. 

Gebroken nek

Als gevolg daarvan raakte hij bewusteloos en werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat Huerta door de mislukte sprong zijn nek gebroken had. Hij kon door zijn verwondingen niet meer praten of zichzelf bewegen. De afgelopen maanden werkte hij desondanks aan zijn herstel, maar dat is hem nu fataal geworden. Tijdens zijn revalidatie hielden zijn nieren ermee op, waardoor hij uiteindelijk overleed.

De Mexicaanse worstelwereld is in diepe rouw door het overlijden van hun collega. Verschillende worstelaars laten weten verdrietig te zijn en te bidden voor zijn familie.

Pas op: de onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.