Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ontslag Van Bommel zit PSV-directeur Gerbrands nog dwars

EINDHOVEN (ANP) - Het wegsturen van Mark van Bommel als trainer van PSV zit Toon Gerbrands nog steeds niet helemaal lekker. Dat liet de algemeen directeur dinsdag blijken tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Eindhovenaren.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"We zaten in een geweldige spagaat. Presteren enerzijds en Mark van Bommel als clubicoon anderzijds. Dat was een worsteling. Op een gegeven moment gingen de wetten van de topsport tegen ons werken", aldus Gerbrands, een maand na het ontslag van de coach die werd vervangen door Ernest Faber. "2019 was een bizar jaar. We behaalden vorig seizoen 83 punten. Normaal gesproken ben je dan kampioen. Dit seizoen stonden we na negen speelronden bovenaan in de eredivisie en we wonnen de eerste twee groepswedstrijden in de Europa League. Daarna hebben we in acht of negen weken alles verspeeld."

Het was in achttien jaar tijd de derde keer dat Gerbrands een trainer wegstuurde. "De andere twee gesprekken duurden een kwartier, met Mark hebben we anderhalf uur lang gezeten", aldus de directeur, die zei dat hij begin januari van Van Bommel nog een berichtje had gekregen. De oud-trainer wenste de club het beste, zei Gerbrands.