Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Viola Davis maakt zich niet druk om diversiteitsissue Oscars

Viola Davis vindt de discussie over het gebrek aan niet-witte mensen bij de Oscargenomineerden niet zo belangrijk. De actrice, zelf winnaar van een Academy Award voor haar werk in de film Fences uit 2016, kijkt liever naar het soort verhalen dat wordt verteld, zo laat ze weten aan Variety.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Er gebeuren ontzettend veel belangrijkere dingen in de wereld dan de Oscarnominaties", aldus Davis bij de première van haar nieuwe film Troop Zero. "Dingen die een stuk dieper gaan dan dat."

Ze vervolgt: "Toen ik in deze industrie ging werken, was dat nooit met awards in mijn achterhoofd. Ik deed het omdat ik verhalen wilde vertellen, een artiest wilde zijn. En dat is waar we ons op moeten richten. We moeten focussen op het maken van geweldige films die diverse verhalen vertellen met mensen met een kleur erin, en vanuit daar moeten we verder kijken."

Na de bekendmaking van de Oscars eerder deze week werd de hashtag #OscarsSoWhite weer uit het vet gehaald. In de acteercategorieën is slechts één niet-witte artiest genomineerd, Cynthia Erivo voor haar rol in Harriet. Ook was er het nodige commentaar op de regiekanshebbers. In die categorie werd geen enkele vrouw genomineerd.