doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

‘Handlangers die Omar L. wilden laten ontsnappen zijn Frans’

Gisteren probeerden vier mannen een crimineel laten ontsnappen uit de gevangenis in Zutphen. Dat ging mis en ze werden aangehouden. Nu lijkt wat meer bekend te zijn over hun identiteit.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
‘Handlangers die Omar L. wilden laten ontsnappen zijn Frans’

Frans

Het zou volgens bronnen aan het AD gaan om vier mannen met de Franse nationaliteit. Bovendien zouden ze een Noord-Afrikaanse achtergrond hebben. Een van de mannen werd na een melding bij een vluchtauto aangehouden, terwijl de drie anderen in het nabijgelegen plaatsje Wehl werden gearresteerd. Gisteren knalden ze met een busje tegen de ingang van de Penitiaire Inrichting in Zutphen om iemand te bevrijven, maar dat mislukte.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Omar L.

De crimineel die ze wilden laten ontsnappen zou Omar L. zijn, hoewel dat door de politie nog niet is bevestigd. L. heeft eerder een levenslange gevangenisstraf gekregen voor het opdracht geven tot twee liquidaties en drie pogingen daartoe. Hicham M. voerde de moorden uit. L. zou banden hebben met Benaouf A.

Vught

Na de ontsnappingspoging is L. overgebracht naar de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught. Zijn advocaten mogen geen uitlatingen doen over hun cliënt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws